mencari…

malam usia hampir menjemput subuh

masih hanyut diulit mimpi semalam

 kokokan naluri mengejutkan fitrah

yang hanyut di empuk tikar alpa

jalinan keseronokan indah remaja

 mencari sebutir embun suci kala dinihari

 bagai menapak si buta tidak bertongkat

sesekali tercongok duduk berputus asa

 merenung nasib memujuk hati yang kecewa

kerana titik hujan semalam sangkanya embun pagi


6 responses to “mencari…

  • budak kecil

    salam sanggupa, ambo seperti nama di atas ada seorang kawan, umur 33, cikgu bi sekolah rendah di setiu, asal dia peringat, batch law uia 2000, syariah 2001, mula2 kerja lawyer, kemudian dia jadi cikgu, berjurus insyaAllah, kalau terasa nak kenal emellah ambo.salam.

    • sanggupa

      timo kasih kak hanim…niatmu dihargai..jd isu lamo kan haha

      • budak kecil

        ikhtiar sahaja, mencuba segala ikhtiar, kalau main uia sama uia ni senae sikit, demo nak selidik, siasat kawan ambo tu senae, tua sikit pun tak pa kan cikgu? apa-apa pun doa dulu menae pulak pr…salam.

  • sanggupa

    usoho,doa tawakkal…jdoh pertumuan d tangan tuhan…menae pulok insyaallah…

  • terataimadu

    bgus dah cdangan dari kiriman budak kecil tue…trima la..he2..kalu gu lawe uia ,mudah sikit..sehaluan…

  • budak kecil

    Salam, lama dah tak jenguk blog ni. lirik dikir comey.buleh wat dikir anak beranak.baru sudah baca satu buku ‘travelog haji – dr muhd kamil ibrahim’ mungkin orang lain sudah baca, tapi ambo baru jah kemarin dulu habis baca sebutir buku, memang hebat punya garapan, nak tolong maklum kepada semua yang terbaca entry ini g lah cari buku tuh, tak mahal mana, cari di syarikat muda osman, berbelas ringgit sahaja, tapi isinya tak leh nak dinilai, salam awal musim tengkujuh, hujae sejak pagi kemaring lagi di klate nih…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: